Over ZenDee

Uniek, kwaliteit, service, comfortabel, eerlijk, betaalbaar, sportief en vrouwelijk: dat is Zendee! 

De kleding is stoer en hip maar toch vrouwelijk met een vleugje retro. Bij Zendee vind je jurkjes, rokjes, vesten en nog veel meer. Allemaal van een goede kwaliteit, want dat vinden we belangrijk! Sinds kort hebben we ook jurkjes van organic cotton! Mode-invloeden doen we niet aan, ook niet aan 2x per jaar een collectie. Er komen regelmatig nieuwe items binnen, en geprobeerd aan te passen aan de seizoenen. 

GOTS

Een gedeelte van onze kleding is van organic cotton. In de toekomst willen we helemaal over gaan op bio katoen. Wat houdt dit nu precies in? De kleding is vrij van kinderarbeid en gemaakt in een veilige werkomgeving. De kleding is gemaakt in een gecertificeerde fabriek met het GOTS-keurmerk (Global Organic Textile Standard). Dit betekent dat er gecertificeerde organic cotton gebruikt wordt (minimaal 95% van al het materiaal moet biologisch zijn) en dat deze op een verantwoorde manier wordt verwerkt zonder het gebruik van schadelijke chemicaliën. Je kunt er hier meer over lezen: organic cotton.

Kwaliteit

Door het gebruik van elasthan in de producten behoudt de kleding zijn stretch. De kleurrechtheid van de stof voldoen minimaal aan de gestelde eisen zodat de kleuren mooi blijven, zelfs na het wassen! ZenDee hanteert een Nederlandse maatvoering vanaf maat XS tm maat XL. De jurkjes van ZenDee zijn uniek, je vindt niet snel iemand in hetzelfde jurkje, de oplages zijn laag en de collectie wisselt snel.

Hoe worden onze producten gemaakt?

Zendee vindt het belangrijk dat kleding eerlijk wordt geproduceerd, we betalen ook een eerlijke prijs voor onze kleding. Dus geen kinderarbeid of lange werkdagen tegen lage lonen. De vakmensen in de naaiateliers ontvangen een normaal inkomen en werken in een gezonde omgeving met normale werktijden.

Daarom produceren we alleen in Europa. De stoffen worden gekocht in Nederland. De patronen worden getekend door een Nederlandse patronentekenaar. Het naaiatelier zit in Polen. Stoffen en fournituren gaan naar Polen. Daar worden de stoffen op elkaar gelegd, de patronen worden hierop gelegd en daarna worden ze gesneden met een groot apparaat. Dit gaat met veel zorgvuldigheid. Vervolgens worden alle verschillende patroondelen aan elkaar genaaid, de labels bevestigd en wordt het gestreken en verpakt in plastic en getransporteerd naar ons magazijn in Doetinchem.

De organic cotton kleding wordt gemaakt in een fabriek in Turkije.

Door wie ontworpen?

Zendee wordt ontworpen door de Arnhemse Zefanja Degreef. Zij, als fervente jeansdraagster, kon geen jurken vinden die bij haar past. Meestal zijn de jurkjes te netjes, te tuttig, van slechte kwaliteit of te kort. Ze zocht naar jurken die je kunt dragen met sneakers of slippers maar ook met enkellaarsjes of hoge laarzen en met een lengte die bij een vrouw passen. Daarnaast moet het lekker zitten en er vrouwelijk uit zien.

Zefanja haalt haar inspiratie uit de sport en streetlife. Alle kleding is gemaakt van tricot of jogging wat zit als sportkleding (of je housepak :-)), heerlijk comfortabel. Jurken en rokken die je elke dag wil dragen. En doordat het aanbod breed is, is er voor elk type vrouw keus.

Zendee heeft een eigen stijl. Basiskleuren worden worden gecombineerd met een contrastkleur en/of een grappig detail en dit alles mooi afgewerkt. De kleding is tijdloos, blijft goed van vorm en van kleur, ook na vele keren wassen. Daardoor kun je het kledingstuk lang dragen.

Webshop

Lekker thuis passen, op het moment dat het jou uitkomt. Mocht het tegenvallen of niet helemaal goed aansluiten, dan ruil je het gewoon om of stuurt het terug. Ingeval van retourneren krijg je gewoon je geld terug. En net als in een stenen winkel is de klant koning! Service is heel belangrijk bij ZenDee. We reageren snel op een bericht, elke klant moet met plezier bij ons winkelen en niet 3 dagen op antwoord hoeven wachten.

Contact

Wil je meer weten over ZenDee of heb je vragen en/of opmerkingen dan horen we dat graag! Stuur een mail naar: info@zendee.nl