Wie is Zendee

Bij Zendee ontwerpen we dames kleding van biologisch katoen (organic cotton) met een heel eigen stijl. Gemaakt voor de vrouw die houdt van comfortabele, sportieve kleding en er toch vrouwelijk uitzien. Lekker thuis op de bank maar ook naar een feestje. Kleding die we zelf graag dragen: oa. jurken, rokken, shirts, vesten en bijpassende leggings. Alles draagt zeer comfortabel door de elasthan in de kleding en voelt lekker zacht. De collectie is geen massa-productie, we laten altijd maar een klein aantal produceren, want we willen ook weer niet dat al je vriendinnen in dezelfde kleding lopen :-). Daarnaast is het maar bij een selectief aantal winkels te vinden omdat we niet op elke hoek van de straat gevonden willen worden. De meeste kledingstukken kun je met elkaar mixen & matchen, we maken de items niet voor één seizoen, alles is tijdloos. De kleding is tijdloos, blijft goed van vorm en van kleur, ook na vele keren wassen. Daardoor kun je het kledingstuk lang dragen, dat vinden we ook héél belangrijk!

Hoe het begon

Als kind was ik altijd al bezig met stoffen en kleding maken. Ik wilde altijd al anders zijn dan anderen. Later ging ik voor de lol meubels bekleden bij vrienden en kennissen. Lekker creatief bezig zijn, daar haal ik mijn passie uit. Mijn werk als systeembeheerder deed ik ook met plezier maar het begon te kriebelen. Ik wilde meer thuis zijn voor mijn kinderen en dat combineren met mijn creativiteit. Daarnaast kon ik nooit net dat leuke kledingstuk voor mezelf vinden. Vooral jurken was een drama: tuttig, slechte kwaliteit, te kort.....Dus zelf maar een kledinglijn gaan bedenken met een stijl die nergens te vinden is en het best te omschrijven is als sportief maar dan toch vrouwelijk. Jurken die je kunt dragen met sneakers of slippers maar ook met enkellaarsjes of hoge laarzen en met een lengte die bij een vrouw passen. Mijn creativiteit is prima te combineren met mijn computerkennis dus het meeste doe ik ook helemaal zelf. Van het kleding ontwerpen tot de website bijhouden en/of aanpassen. Mijn inspiratie komt overal vandaan: (water)sport, streetlife en wat ik zelf mis en MOET hebben! :-). Omdat ik goed op mijn lichaam en gezondheid let was het een logische stap om biologische katoen te gaan gebruiken voor de kleding. Want waarom zou je wel bewust bezig zijn met voedsel maar niet met wat je op je huid draagt? 

Duurzaam gemaakt

Zendee wordt steeds meer lokaal geproduceerd in Nederland. Ook maken we gebruik van naaiateliers in Polen. De mensen die onze kleding maken verdienen een eerlijk salaris en werken onder goede arbeidsomstandigheden. We gebruiken zoveel mogelijk natuurlijke grondstoffen. Dat houdt onder andere in dat er bij de teelt geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest worden gebruikt wat veel beter is voor je huid en gezondheid maar zeker ook voor de boeren. Je kunt hier meer over het productieproces van biologisch katoen lezen: organic cotton. Er is geen kinderarbeid of lange werkdagen tegen lage lonen.  

Naast dat we op onze fabrikanten letten, letten we natuurlijk ook op het milieu. We verpakken zoveel mogelijk in gerecyclede plastic en enveloppen.

Webshop

Lekker thuis passen, op het moment dat het jou uitkomt. Mocht het tegenvallen of niet helemaal goed aansluiten, dan ruil je het gewoon om of stuurt het terug. Ingeval van retourneren krijg je gewoon je geld terug. En net als in een stenen winkel is de klant koning! Service is heel belangrijk bij ZenDee. We reageren snel op een bericht, elke klant moet met plezier bij ons winkelen en niet 3 dagen op antwoord hoeven wachten. We worden geprezen om onze service. Heb je vragen of vind je het nog "eng" om online kleding te kopen, dan neem gerust kontakt met ons op!

Stylistes

Heb je een modeblog en wil je onze kleding gebruiken om een artikel over te schrijven, of wil je onze kleding gebruiken in een reportage, photoshoot of in een show? Mail gewoon naar info@zendee.nl, dan gaan we het regelen met je!

Contact

Wil je meer weten over ZenDee, heb je vragen en/of opmerkingen of wil je gewoon wat kwijt, mail dan naar: info@zendee.nl