Over Zendee

Zendee is een eigen label. Zefanja Degreef uit Arnhem houdt van sportieve maar toch vrouwelijke kleding met maar 1 maar: het moet lekker zitten!  De kwaliteit moet goed zijn en de lengte moet bij een vrouw passen. Zendee is alleen online te krijgen, maar wel met een persoonlijk contact. Je krijgt snel antwoord op een vraag en Zefanja denkt graag met je mee. De materialen die de leverancier kan leveren vormt de basis van de ontwerpen. Daarnaast doet Zendee het net even anders als andere mode-(web)winkels. Er komt niet 2x per jaar per seizoen een hele nieuwe collectie. Onzin. Waarom zou dat moeten? Zendee kleding is altijd draagbaar, nu maar ook over 5 jaar, ze heeft haar eigen stijl. Zendee laat elke maand wat nieuwe items maken, zodat de naaiateliers het hele jaar door werk hebben en niet seizoens gebonden en hoe leuk is het om steeds nieuwe items in de shop te vinden? Omdat de kleding niet trendgevoelig is en Zendee niet hoeft te voldoen aan leverplicht aan winkels doet Zendee ook niet aan uitverkoop. De aantallen in de webshop zijn laag zodat er niet veel overschot blijft. Wil je toch wat leuks voor minder aanschaffen, kijk dan eens bij de restanten of meld je aan bij de mailing. Als lid ontvang je af en toe een leuke verrassing :-)

Duurzaam

Graag draagt Zendee bij aan een duurzame wereld en probeert waar mogelijk met duurzaam materiaal te werken en milieuvriendelijk ingeverfde stoffen. Ook de productie gebeurt daarom heel dicht bij huis, in Arnhem zelfs en wat grotere produkties in Polen. In de kledingindustrie is nog veel mis: lage lonen, kinderarbeid en slechte arbeidsomstandigheden. Daarom is Zendee op zoek gegaan naar een manier om hier anders mee om te gaan. Sinds voorjaar 2017 is bijna alle kleding van biologisch katoen (organic cotton). Waarom bijna en niet alles? Omdat stoffen leveranciers nog niet voldoende keus hebben in biologisch katoen. Natuurlijk let Zendee niet alleen op de stoffen maar ook naar degene die de kleding in elkaar zet en fabrikanten van de stoffen. De mensen die Zendee kleding maken verdienen een eerlijk salaris en werken onder goede arbeidsomstandigheden. Daarnaast wordt bij de teelt van de grondstoffen (katoen) geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt wat niet alleen beter is voor je huid en gezondheid maar zeker ook voor de boeren die de katoen telen en de fabrikant die de stof verwerkt. Je kunt hier meer over het productieproces van biologisch katoen lezen: organic cotton. Zendee wil absoluut niet meewerken aan kinderarbeid of lange werkdagen tegen lage lonen. Alle kleding wordt daarnaast verzonden in mooie stevige papieren verzendenveloppen.

Van stof tot kledingstuk

De stoffen en fournituren worden in Nederland door Zendee ingekocht. De fabrikant zorgt ervoor dat deze terecht komt bij het juiste naaiatelier. Dat kan in Nederland zijn maar ook in Polen, afhankelijk van de aantallen en modellen. Omdat Zendee zelf de stoffen en fournituren inkoopt en deze ook daadwerkelijk in handen heeft, worden de leukste creaties bedacht. Zo kan Zendee verschillende stoffen met elkaar matchen, wat lastiger is als je het bij een fabrikant in het buitenland laat maken. Daarnaast kan Zendee kleine aantallen maken want massa-productie is er al genoeg. Het patroon wordt door een patronen tekenaar in Nederland gemaakt en digitaal naar het naaiatelier gestuurd. Zij plotten de patronen, maken vervolgens een sample en na goedkeuring wordt de productie opgestart. De collectie komt niet 2x per jaar binnen, maar maandelijks. Zo heeft het naaiatelier het hele jaar werk en niet alleen tijdens pieken. Én het is veel leuker om iedere keer wat nieuws in de shop te laten zien.

Webshop

Zendee is een webshop, dus je kunt vanuit je luie stoel bestellen en op je gemak thuis passen, op het moment dat het jou uitkomt. Mocht het artikel tegenvallen of niet helemaal goed aansluiten, dan ruil je het gewoon om of stuurt het terug. Ingeval van retourneren krijg je gewoon je geld terug. En net als in een stenen winkel is de klant koning! Service is heel belangrijk bij ZenDee. Berichten worden snel beantwoord, elke klant moet met plezier winkelen en niet 3 dagen op antwoord hoeven wachten. Zendee wordt vaak geprezen om de service :-). Heb je vragen of vind je het nog "eng" om online kleding te kopen, dan neem gerust kontakt met Zefanja op!

Stylistes

Heb je een modeblog en wil je Zendee kleding gebruiken om een artikel over te schrijven, of wil je kleding gebruiken in een reportage, photoshoot of in een show? Mail gewoon naar info@zendee.nl!

Contact

Wil je meer weten over ZenDee, heb je vragen en/of opmerkingen of wil je gewoon wat kwijt, stuur een mail naar: info@zendee.nl 

    wie is Zendee