Over Zendee

Zendee is Zefanja Degreef uit Arnhem. Ik ontwerp sportieve maar toch vrouwelijke kleding met maar 1 maar: het moet lekker zitten!  Ik houd niet van massa produktie omdat ik vind dat je lekker eigenwijs moet blijven met je eigen stijl. De kwaliteit moet goed zijn en de lengte moet bij een vrouw passen, korte jurkjes zijn er genoeg :-). Zendee is alleen online te krijgen, maar wel met een perfecte service. Ik zit veel achter mijn pc (verslaafd als ik ben aan Zendee) dus je krijgt snel antwoord op een vraag en ik denk graag met je mee. Juist omdat online kleding kopen net iets moeilijker is dan in een winkel omdat je het niet kunt passen. Bij het ontwerpen van nieuwe produkten kijk ik naar de materialen die de leveranciers kunnen leveren. Dit is de basis van het ontwerp. Ik laat me niet leiden door nieuwste trends, ik werk niet met 2x per jaar een collectie maar zorg voor continue nieuwe items in de shop en omdat de kleding tijdloos doe ik ook niet aan uitverkoop. Wil je toch wat leuks voor minder aanschaffen, kijk dan eens bij de restanten of meld je aan bij de mailing. Als lid ontvang je af en toe een leuke verrassing :-)

Een beetje historie

Als kind was ik altijd al bezig met stoffen en kleding maken omdat ik nooit kleding kon vinden die qua stijl bij mij paste. Later ging ik voor de lol meubels bekleden bij vrienden en kennissen. Lekker creatief bezig zijn, daar haal ik mijn passie uit. Mijn werk als systeembeheerder deed ik ook met plezier maar het begon te kriebelen. Ik wilde meer thuis zijn voor mijn kinderen en dat combineren met mijn creativiteit. Daarnaast kon ik nooit net dat leuke kledingstuk voor mezelf vinden. Vooral jurken was een drama: tuttig, slechte kwaliteit, te kort.....Dus zelf maar een kledinglijn gaan bedenken met een stijl die nergens te vinden is en het best te omschrijven is als sportief maar dan toch vrouwelijk. Jurken, of rokken die je kunt dragen met sneakers of slippers maar ook met enkellaarsjes of hoge laarzen en met een lengte die bij een vrouw passen. Mijn creativiteit is prima te combineren met mijn computerkennis (ik ben een echte nerd) dus het meeste doe ik ook echt helemaal zelf. 

Waarom duurzaam?

Waarom eet je wel biologisch en let je niet op je kleding? En hoe zou je het zelf vinden om in erbarmelijke omstandigheden te moeten werken en wonen? In de kledingindustrie is nog veel mis: lage lonen, kinderarbeid en slechte arbeidsomstandigheden. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een manier om hier anders mee om te gaan. Vandaar dat sinds voorjaar 2017 bijna alle kleding van biologisch katoen (organic cotton) wordt gemaakt. Waarom bijna en niet alles? Omdat er nog niet genoeg biologisch katoen te krijgen is bij mijn leveranciers. Natuurlijk let ik niet alleen op de stoffen maar ook naar degene die de kleding in elkaar zet en fabrikanten van de stoffen. De mensen die Zendee kleding maken verdienen een eerlijk salaris en werken onder goede arbeidsomstandigheden. Daarnaast wordt bij de teelt van de grondstoffen (katoen) geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt wat niet alleen beter is voor je huid en gezondheid maar zeker ook voor de boeren die de katoen telen en de fabrikant die de stof verwerkt. Je kunt hier meer over het productieproces van biologisch katoen lezen: organic cotton. Zendee wil absoluut niet meewerken aan kinderarbeid of lange werkdagen tegen lage lonen. Vanwege het milieu en korte levertijden produceert Zendee ook steeds meer lokaal in Nederland. Zo werken ik oa. samen met een atelier in Arnhem en een naaiatelier in Deventer. Door de productie dichtbij huis te houden houd ik de voorraad klein, zonder overschot. Eventuele reststoffen worden ook door gebruikt, er worden sjaals van gemaakt. Alle kleding wordt verzonden in 100% recyclebare enveloppen.

Ik wil "biokatoen" beschikbaar maken voor iedereen, én voor een realistische prijs. Daarom heb ik een bewuste keus gemaakt in de manier van verkopen. De prijzen van duurzame materialen en eerlijke productie liggen een stuk hoger dan bij reguliere mode bedrijven. Doordat ik niet aan winkels verkoop houd ik de producten betaalbaar. Omdat ik ook niet mee wil doen aan een wegwerp maatschappij doe ik ook niet aan 2x per jaar uitverkoop. De kleding is van een goede kwaliteit en kan jaren later ook nog gedragen worden. De artikelen in de shop die zijn afgeprijsd zijn restanten. Die kun je voor minder kopen :-). Daarnaast krijg je af en toe een mailing met een kortingscode of aktie, als je hier interesse in hebt kun je je aanmelden voor de mailing, dan krijg je vanzelf bericht.

Van stof tot kledingstuk

De stoffen en fournituren worden in Nederland door mij ingekocht. De fabrikant zorgt ervoor dat deze terecht komt bij het juiste naaiatelier. Dat kan in Nederland zijn maar ook in Polen, afhankelijk van de aantallen en modellen. Omdat ik zelf de stoffen en fournituren inkoop en deze ook daadwerkelijk in handen heb, bedenk ik de leukste creaties en ben ik zeer flexibel. Zo kan ik verschillende stoffen met elkaar matchen, wat lastiger is als je het bij een fabrikant in het buitenland laat maken. Daarnaast kan ik kleine aantallen maken want ik houd niet van massa-productie. Het patroon wordt door een patronen tekenaar in Nederland gemaakt en digitaal naar het naaiatelier gestuurd. Zij plotten de patronen, maken vervolgens een sample en na goedkeuring wordt de productie opgestart. De collectie komt niet 2x per jaar binnen, maar maandelijks. Zo heeft het naaiatelier het hele jaar werk en niet alleen tijdens pieken. Én het is veel leuker om iedere keer wat nieuws in de shop te laten zien.

Webshop

Zendee is een webshop, dus je kunt vanuit je luie stoel bestellen en op je gemak thuis passen, op het moment dat het jou uitkomt. Mocht het artikel tegenvallen of niet helemaal goed aansluiten, dan ruil je het gewoon om of stuurt het terug. Ingeval van retourneren krijg je gewoon je geld terug. En net als in een stenen winkel is de klant koning! Service is heel belangrijk bij ZenDee. Ik reageer snel op een bericht, elke klant moet met plezier winkelen en niet 3 dagen op antwoord hoeven wachten. Ik wordt vaak geprezen om mijn service :-). Heb je vragen of vind je het nog "eng" om online kleding te kopen, dan neem gerust kontakt met me op!

Stylistes

Heb je een modeblog en wil je Zendee kleding gebruiken om een artikel over te schrijven, of wil je kleding gebruiken in een reportage, photoshoot of in een show? Mail gewoon naar info@zendee.nl, dan ga ik het regelen met je!

Contact

Wil je meer weten over ZenDee, heb je vragen en/of opmerkingen of wil je gewoon wat kwijt, mail dan naar mij via: info@zendee.nl 

    wie is Zendee