Wie is Zendee

Zendee wordt bedacht door Zefanja Degreef uit Arnhem. Ik miste leuke hippe kleding die wel voor kinderen te vinden is maar niet voor volwassenen. Sportieve, stoere dameskleding die vooral ook lekker moet zitten maar toch vrouwelijk moet zijn. Geen massa produktie, een goede kwaliteit en een lengte die bij vrouw past. Kleding met een heel eigen stijl, dat is Zendee. Zendee is een online shop, maar wel met een perfecte service, je krijgt snel antwoord op een vraag en ik denk graag met je mee. Ik besef dat online kleding kopen net iets moeilijker is dan in de winkel omdat je het niet kunt passen. De meeste kledingstukken kun je met elkaar mixen & matchen, de kledingstukken zijn niet voor één seizoen, alles is tijdloos. De kleding blijft goed van vorm en van kleur, ook na vele keren wassen. 

Hoe het begon

Als kind was ik altijd al bezig met stoffen en kleding maken. Ik wilde altijd al anders zijn dan anderen. Later ging ik voor de lol meubels bekleden bij vrienden en kennissen. Lekker creatief bezig zijn, daar haal ik mijn passie uit. Mijn werk als systeembeheerder deed ik ook met plezier maar het begon te kriebelen. Ik wilde meer thuis zijn voor mijn kinderen en dat combineren met mijn creativiteit. Daarnaast kon ik nooit net dat leuke kledingstuk voor mezelf vinden. Vooral jurken was een drama: tuttig, slechte kwaliteit, te kort.....Dus zelf maar een kledinglijn gaan bedenken met een stijl die nergens te vinden is en het best te omschrijven is als sportief maar dan toch vrouwelijk en het moet vooral lekker zitten! Jurken die je kunt dragen met sneakers of slippers maar ook met enkellaarsjes of hoge laarzen en met een lengte die bij een vrouw passen. Mijn creativiteit is prima te combineren met mijn computerkennis dus het meeste doe ik ook helemaal zelf. Van het kleding ontwerpen tot de website bijhouden en/of aanpassen. 

Duurzaam gemaakt

Omdat er in de kledingindustrie nog veel mis is: lage lonen, kinderarbeid, slechte arbeidsomstandigheden ben ik op zoek gegaan naar een manier om hier anders mee om te gaan. Vandaar dat sinds voorjaar 2017 alle kleding van biologisch katoen (organic cotton) wordt gemaakt. Natuurlijk kijk ik niet alleen naar de stoffen maar ook naar degene die de kleding in elkaar zet en fabrikanten van de stoffen. De mensen die Zendee kleding maken verdienen een eerlijk salaris en werken onder goede arbeidsomstandigheden. Daarnaast wordt bij de teelt van de grondstoffen (katoen) geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt wat niet alleen beter is voor je huid en gezondheid maar zeker ook voor de boeren die de katoen telen en de fabrikant die de stof verwerkt. Je kunt hier meer over het productieproces van biologisch katoen lezen: organic cotton. Zendee wil absoluut niet meewerken aan kinderarbeid of lange werkdagen tegen lage lonen. Vanwege het milieu en korte levertijden produceert Zendee ook steeds meer lokaal in Nederland. Zo werken ik oa. samen met een atelier in Arnhem (stageplaats voor studenten en alumni van de Rijn IJssel Specialist Fashion opleiding en Modevakopleiding HJS) en Deventer. Door de productie dichtbij te houden houd ik de voorraad klein, zonder overschot. Eventuele reststoffen worden ook door gebruikt, er worden sjaals van gemaakt. Omdat ik niet mee wil doen aan een wegwerp maatschappij doe ik ook niet aan 2x per jaar uitverkoop. De kleding is van een goede kwaliteit en kan jaren later ook nog gedragen worden. De artikelen in de shop die zijn afgeprijsd zijn de laatste stuks. Die kun je voor minder kopen :-). Af en toe doe ik wel een aktie, als je hier interesse in hebt kun je je aanmelden voor de mailing, dan krijg je vanzelf bericht.

Het proces van stof tot kledingstuk

De stoffen en fournituren worden in Nederland door mij ingekocht. De fabrikant zorgt ervoor dat deze terecht komt bij het juiste naaiatelier. Dat kan in Nederland zijn maar ook in Polen, afhankelijk van de aantallen en modellen. Omdat ik zelf de stoffen en fournituren inkoop en deze ook daadwerkelijk in handen heb, bedenk ik de leukste creaties en ben ik zeer flexibel. Zo kan ik verschillende stoffen met elkaar matchen, wat lastiger is als je het bij een fabrikant in het buitenland laat maken. Daarnaast kan ik kleine aantallen maken want ik houd niet van massa-productie. Het patroon wordt door een patronen tekenaar in Nederland gemaakt en digitaal naar het naaiatelier gestuurd. Zij plotten de patronen, maken vervolgens een sample en na goedkeuring wordt de productie opgestart. De collectie komt niet 2x per jaar binnen, maar maandelijks. Zo heeft het naaiatelier het hele jaar werk en niet alleen tijdens pieken. Én het isveel leuker om elke maand wat nieuws in de shop te laten zien.

Webshop

Zendee is een webshop, dus je kunt vanuit je luie stoel bestellen en op je gemak thuis passen, op het moment dat het jou uitkomt. Mocht het artikel tegenvallen of niet helemaal goed aansluiten, dan ruil je het gewoon om of stuurt het terug. Ingeval van retourneren krijg je gewoon je geld terug. En net als in een stenen winkel is de klant koning! Service is heel belangrijk bij ZenDee. Ik reageer snel op een bericht, elke klant moet met plezier winkelen en niet 3 dagen op antwoord hoeven wachten. Ik wordt vaak geprezen om mijn service :-). Heb je vragen of vind je het nog "eng" om online kleding te kopen, dan neem gerust kontakt met me op!

Stylistes

Heb je een modeblog en wil je Zendee kleding gebruiken om een artikel over te schrijven, of wil je kleding gebruiken in een reportage, photoshoot of in een show? Mail gewoon naar info@zendee.nl, dan ga ik het regelen met je!

Contact

Wil je meer weten over ZenDee, heb je vragen en/of opmerkingen of wil je gewoon wat kwijt, mail dan naar mij via: info@zendee.nl 

    wie is Zendee