Over ZenDee

Zendee is een online dameskleding merk met een stijl die overal te dragen is. Service en kwaliteit staan voorop! Ben je niet tevreden dan kun je dat ons altijd laten weten! De kleding is van een hoogwaardige kwaliteit GOTS gecertificeerde biokatoen (organic cotton). De collectie is geen massa-productie en dus schaars, want we willen ook weer niet dat al je vriendinnen in dezelfde kleding lopen :-)

De kleding zit super comfortabel, is een tikje stoer, maar vrouwelijk met een vleugje retro. In de collectie vind je jurken, rokken, shirts, vesten en nog meer. Door het gebruik van elasthan in de producten behoudt de kleding zijn stretch. De kleurrechtheid van de stof voldoen minimaal aan de gestelde eisen zodat de kleuren mooi blijven, zelfs na het wassen! ZenDee hanteert een Nederlandse maatvoering vanaf maat XS tm maat XL

Waar en hoe wordt onze kleding gemaakt?

Onze kleding wordt geproduceerd door een bedrijf in Turkije en heeft een mooie kwaliteit biokatoen. We letten op de volgende criteria. De kleding moet eerlijk worden geproduceerd, we betalen een eerlijke prijs voor onze kleding. Dus geen kinderarbeid of lange werkdagen tegen lage lonen. De medewerk(st)ers ontvangen een normaal inkomen en werken in een gezonde omgeving met normale werktijden. De kleding bevat geen schadelijke stoffen. Beter voor je huid en gezondheid dus. 

Naast dat we op onze fabrikanten letten, letten we natuurlijk ook op het milieu. We verpakken zoveel mogelijk in gerecyclede plastic en enveloppen. 

Biokatoen

Een groot gedeelte van onze collectie is van biokatoen (organic cotton). Wat is het verschil met gewone katoen? Er wordt geen gebruik gemaakt van kinderarbeid en mensen werken in een veilige werkomgeving. De kleding is gemaakt in een gecertificeerde fabriek met het GOTS-keurmerk (Global Organic Textile Standard). Dit betekent dat er gecertificeerde organic cotton gebruikt wordt (minimaal 95% van al het materiaal moet biologisch zijn) en dat deze op een verantwoorde manier wordt verwerkt zonder het gebruik van schadelijke chemicaliën. Je kunt er hier meer over lezen: organic cotton.

Door wie ontworpen?

Creatief, moeder, workaholic en een beetje gek: Zefanja Degreef, aangenaam kennis te maken!  Netjes, tuttig, slechte kwaliteit, te kort.... om gek van te worden. Dus zelf maar gaan bedenken :-). Jurken die je kunt dragen met sneakers of slippers maar ook met enkellaarsjes of hoge laarzen en met een lengte die bij een vrouw passen. Vooral ook niet vergeten dat het lekker moet zitten en ook nog zo dat je er vrouwelijk uit ziet. 

Inspiratie komt overal vandaan: sport, streetlife en wat ik zelf mis en MOET hebben! :-) Alle kleding is gemaakt van tricot of jogging wat zit als je housepak :-)), heerlijk comfortabel en zacht. Kleding die je elke dag wil dragen. De kleding is tijdloos, blijft goed van vorm en van kleur, ook na vele keren wassen. Daardoor kun je het kledingstuk lang dragen, ook héél belangrijk!

Webshop

Lekker thuis passen, op het moment dat het jou uitkomt. Mocht het tegenvallen of niet helemaal goed aansluiten, dan ruil je het gewoon om of stuurt het terug. Ingeval van retourneren krijg je gewoon je geld terug. En net als in een stenen winkel is de klant koning! Service is heel belangrijk bij ZenDee. We reageren snel op een bericht, elke klant moet met plezier bij ons winkelen en niet 3 dagen op antwoord hoeven wachten.

Stylistes

Heb je een modeblog en wil je onze kleding gebruiken om een artikel over te schrijven, of wil je onze kleding gebruiken in een reportage, photoshoot of in een show? Mail gewoon naar info@zendee.nl, dan gaan we het regelen met je!

Contact

Wil je meer weten over ZenDee, heb je vragen en/of opmerkingen of wil je gewoon wat kwijt, mail dan naar: info@zendee.nl