Duurzaamheid

SUSTAINABILITY

Zendee hecht veel waarde aan duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen en verwacht hetzelfde van onze leverancier. Zendee voelt zich verantwoordelijk voor en verbonden met de mensen die onze producten maken.

Zendee wil alleen samenwerken met leveranciers die goede arbeidsomstandigheden voor hun werknemers kunnen garanderen. De kleding wordt in Turkije, Polen en Nederland geproduceerd. We onderhouden goed contact met onze leveranciers. 

We streven ernaar dat de productie voldoet aan de internationale normen op gebied van arbeidsomstandigheden, klimaat en milieu.

GOTS logo

GOTS GECERTIFICEERD

Duurzaamheid is belangrijk voor ons, we willen onze milieu-voetafdruk graag beperken. We werken hard aan een blijvende duurzame collectie en zijn trots dat er inmiddels volledig duurzame Zendee producten verkrijgbaar zijn. 

Deze producten worden in Europa gemaakt en zijn GOTS-gecertificeerd. GOTS staat voor Global Organic Textile Standard en is wereldwijd een toonaangevende standaard voor het werken met biologische vezels, zoals biologisch katoen. GOTS stelt vele milieueisen, maar ook sociale eisen op het gebied van arbeid. Meer info is te vinden op www.global-standard.org

MILIEU

Naast onze verantwoorde stoffen gebruiken we ook 100% recyclebare enveloppen (papier) om in te verzenden.