Ons verhaal

Zendee is een eigen label die staat voor goede kwaliteit en goede service. We doen niet aan snelle mode dus ook niet aan hysterische uitverkoop. Al onze kleding is tijdloos en gaat lang mee (ook in de was) zoals het hoort. We maken gebruik van alleen kwaliteitsstoffen, alles wordt van tevoren getest op krimp, pillen en verbleken. We ontwerpen en maken de kleding in Nederland in eigen atelier, dus ook geen massa produktie met kledingoverschot. Daardoor zijn we heel flexibel, ook voor speciale wensen draaien we onze hand niet om. Al onze kleding zit supercomfortabel door de elasthaan, daar word je blij van. Zendee is een echt Hollands kwaliteits product, de kosten zijn wat hoger dan import uit lage lonen landen en dat is een bewuste keuze.

Zendee houdt van kleur en werkt met verschillende materialen die vaak gecombineerd worden. Zo krijg je die unieke Zendee uitstraling.

Voor ons geen grote producties met veel kledingoverschot, we maken ook steeds meer op bestelling. En elk kledingstuk is uniek, op is gewoon ook op.

 

Nederlands design & productie

We produceren uitsluitend in ons eigen atelier in Nederland zodat we lekker flexibel zijn. Kledingstuk langer of korter, mouwen korter of langer? We draaien er onze hand niet voor om.   

Zendee is milieubewust: dichtbij produceren betekent minder transport.De kosten zijn wat hoger dan import uit lage lonen landen en dat is een bewuste keuze.
We willen gewoon een uniek produkt maken voor een uniek persoon: jou! Dat maakt 't niet makkelijker, maar wel de moeite waard! 

 

Duurzaam

Tegenwoordig heeft iedereen het over groen en duurzaam. Zendee is hier al langer mee bezig, geen woorden maar daden! We werken met zoveel mogelijk biologisch katoen en milieuvriendelijk ingeverfde stoffen. Bij de teelt van de grondstoffen (katoen) worden geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt wat niet alleen beter is voor je huid en gezondheid maar zeker ook voor de boeren die de katoen telen en de fabrikant die de stof verwerkt. Je kunt hier meer over het productieproces van biologisch katoen lezen: organic cotton. Onmenselijke sweat-shops en erbarmelijke werkomstandigheden komen er niet aan te pas. Zendee produceert lekker in Nederland omdat wij vinden dat er in Nederland de beste en mooiste spullen worden gemaakt :-)

Om milieubewust te blijven worden de artikelen zoveel mogelijk verpakt in ecologische verzendzakken.

 

Van stof tot kledingstuk

Benieuwd hoe Zendee werkt? De kleuren en stoffen die de leverancier kan leveren vormt de basis van de ontwerpen. Niet 2x per jaar een massaproductie maar gewoon het hele jaar door wat nieuws. Kleine producties want massa-productie is er al genoeg. Naaipatronen worden ook in Nederland gemaakt want wie weet er nou beter onze maten dan een echte Hollandse? Patronen worden geprint, uitgeknipt en op de stof gelegd. Elke maand komt er wel wat nieuws binnen. Want het is toch veel leuker om iedere keer wat nieuws in de shop te zien? Omdat we werken vanuit ons eigen naaiatelier zijn we flexibel. Dus wil je je jurk korter of de langer of de mouwen korter of langer? Dat kan allemaal! Je kunt zelfs je eigen wensen aan ons doorgeven, zo heb je helemaal een uniek kledingstuk! Omdat de kleding niet trendgevoelig is en Zendee geen leverplicht heeft aan winkels, doen wij ook niet aan uitverkoop. De aantallen in de webshop zijn laag zodat er niet veel overschot blijft. Je zult niet snel iemand anders in dezelfde Zendee jurk of vest tegenkomen, zo blijf jij lekker uniek! Wil je toch wat leuks voor minder aanschaffen, meld je dan aan bij de mailing. Dan ben jij de eerste die het hoort :-).  Eventuele onverkoopbare of slechtlopende items worden gerecycled tot een nieuw fris kledingstuk.

 

Webshop

We zijn alleen een webshop. Voordeel: lekker vanuit je luie stoel bestellen en op je gemak thuis passen op het moment dat het jou uitkomt. Twijfel je over de stof, bestel dan eens stofstaal! Nadeel: je kunt niet passen en als het niet past moet je het terug sturen. Desondanks kiezen we er toch voor om een webshop te blijven en geen winkel te beginnen of aan winkels te leveren, zodat we de prijs gewoon eerlijk kunnen houden zonder vette marges. Lees de omschrijving goed en bekijk de maat in de maattabel. Valt het artikel dan toch tegen of het zit niet helemaal goed, dan ruil je het gewoon om of stuur je het kledingstuk terug. In geval van retourneren krijg je meteen je geld terug. Service is heel belangrijk bij ZenDee. Berichten worden snel beantwoord, elke klant moet met plezier winkelen en niet 3 dagen op antwoord hoeven te wachten. We worden vaak geprezen om de service :-). Heb je vragen of vind je het nog "eng" om online kleding te kopen, dan neem gerust contact met Zefanja op!

 

Contact

Wil je meer weten over ZenDee, heb je vragen en/of opmerkingen, stuur een mail naar: info@zendee.nl 

    Wie is Zendee