tm 8 oktober worden ivm vakantie alleen
artikelen zonder * verzonden.
Artikelen met een * worden na 8 oktober verwerkt.

Ons verhaal

Nederlands design & productie

Zendee is een eigen label. Alles in de webshop wordt gemaakt in Nederland in eigen atelier dus geen massa produktie of kinderarbeid en geen kleding overschot. Alle kleding wordt met zorg en veel aandacht gemaakt, netjes afgewerkt zoals het hoort. En omdat we alles zelf ontwerpen en maken zijn we zeer flexibel en kun je ook voor speciale wensen bij ons terecht. Kledingstuk langer of korter, mouwen korter of langer? We draaien er onze hand niet voor om. We willen gewoon een uniek produkt maken voor een uniek persoon: jou! Dat maakt 't niet makkelijker, maar wel de moeite waard! 

We maken gebruik van goede kwaliteitsstoffen en hebben een goede service. Snelle mode kennen we niet en we doen dus ook niet mee aan de hysterische uitverkoop.  Al onze kleding is tijdloos en gaat gewoon lang mee (ook in de was) zoals het hoort. De kleding zit supercomfortabel door de elasthaan en daar word je blij van! Zendee is een echt Hollands product en daardoor liggen de kosten wat hoger dan import uit lage lonen landen, maar zo weet je ook zeker dat het geen kinderarbeid is.

Zendee houdt van kleur en werkt met verschillende materialen die vaak gecombineerd worden. Ook maken we vaak gebruik van reststofjes. Zo krijg je die unieke Zendee uitstraling. En elk kledingstuk is uniek, op is gewoon ook op (behalve de kledingstukken die we op bestelling maken, daarbij is het op zodra de stoffen op zijn). 

 

Duurzaam

We werken met zoveel mogelijk biologisch katoen en milieuvriendelijk ingeverfde stoffen. Bij de teelt van de grondstoffen (katoen) worden geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt wat niet alleen beter is voor je huid en gezondheid maar zeker ook voor de boeren die de katoen telen en de fabrikant die de stof verwerkt. De waslabels die we in de kleding naaien zijn van biologisch afbreekbare textiellabels van de hoogste kwaliteit: Vegan Cotton. Dit is duurzaam, ultra zacht, huidvriendelijk en wasmachinebestendig. Je kunt hier meer over het productieproces van biologisch katoen lezen: organic cotton. Onmenselijke sweat-shops en erbarmelijke werkomstandigheden komen er niet aan te pas. Zendee produceert lekker in Nederland omdat wij vinden dat er in Nederland de beste en mooiste spullen worden gemaakt :-). Alles wordt met zorg (op maat) voor je genaaid, goed afgewerkt en geen massa produktie.

Om milieubewust te blijven worden de artikelen zoveel mogelijk verpakt in ecologische verzendzakken.

 

Van stof tot kledingstuk

Benieuwd hoe Zendee werkt? De kleuren en stoffen die de leverancier kan leveren vormt de basis van de ontwerpen. Niet 2x per jaar een massaproductie maar gewoon het hele jaar door wat nieuws. Kleine producties want massa-productie is er al genoeg. Naaipatronen worden ook in Nederland gemaakt want wie weet er nou beter onze maten dan een echte Hollandse? Patronen worden geprint, uitgeknipt en op de stof gelegd. Elke maand komt er wel wat nieuws binnen. Want het is toch veel leuker om iedere keer wat nieuws in de shop te zien? Omdat we werken vanuit ons eigen naaiatelier zijn we flexibel. Dus wil je je jurk korter of de langer of de mouwen korter of langer? Dat kan allemaal! Je kunt zelfs je eigen wensen aan ons doorgeven, zo heb je helemaal een uniek kledingstuk! Omdat de kleding niet trendgevoelig is en Zendee geen leverplicht heeft aan winkels, doen wij ook niet aan uitverkoop. De aantallen in de webshop zijn laag zodat er niet veel overschot blijft. Je zult niet snel iemand anders in dezelfde Zendee jurk of vest tegenkomen, zo blijf jij lekker uniek! Wil je toch wat leuks voor minder aanschaffen, meld je dan aan bij de mailing. Dan ben jij de eerste die het hoort :-), zelfs eerder dan social media.  Eventuele onverkoopbare of slechtlopende items worden gerecycled tot een nieuw fris kledingstuk.

 

Webshop

We zijn alleen een webshop. Voordeel: lekker vanuit je luie stoel bestellen en op je gemak thuis passen op het moment dat het jou uitkomt. Twijfel je over de stof, bestel dan een stofstaal! Nadeel: je kunt niet passen en als het niet past moet je het terug sturen. Desondanks kiezen we er toch voor om een webshop te blijven en geen winkel te beginnen of aan winkels te leveren, zodat we de prijs gewoon eerlijk kunnen houden zonder vette marges. Lees de omschrijving goed en bekijk de maat in de maattabel. Valt het artikel dan toch tegen of het zit niet helemaal goed, dan ruil je het gewoon om of stuur je het kledingstuk terug. In geval van retourneren krijg je meteen je geld terug. Service is heel belangrijk bij ZenDee. Berichten worden snel beantwoord, elke klant moet met plezier winkelen en niet 3 dagen op antwoord hoeven te wachten. We worden vaak geprezen om de service :-). Heb je vragen of vind je het nog "eng" om online kleding te kopen, dan neem gerust contact met Zefanja op!

 

Contact

Wil je meer weten over ZenDee, heb je vragen en/of opmerkingen, stuur een mail naar: info@zendee.nl 

    Wie is Zendee