Ons verhaal

Zendee is een eigen label die het nét even wat anders doet. We doen niet aan snelle mode, dus ook niet aan hysterische uitverkoop. We ontwerpen en maken gewoon leuke sportieve retro kleding, mooi en tijdloos. We leveren niet in op kwaliteit, onze jurken, rokken en vesten moeten gewoon goed zijn en blijven, zoals het hoort. Feel-good items, die heerlijk comfortabel zitten zodat je nooit meer wat anders wil en waar je blij van wordt. Verfrissende ontwerpen, een eigentijdse look, een mooi gemaakt product en voor een écht eerlijke Hollandse prijs. Minder kan écht niet maar ook geen cent te veel. We willen niet maximaal centen binnenharken, maar gewoon goede leuke duurzame kleding maken voor iedereen. Zendee houdt van kleur en werkt met verschillende materialen die vaak gecombineerd worden. Zo krijg je die unieke Zendee uitstraling.

Voor ons geen grote producties met veel kledingoverschot. En elk kledingstuk is uniek, op is gewoon ook op.

 

Nederlands design & productie

We produceren uitsluitend in Nederland omdat we vinden dat iedereen die meehelpt bij de productie eraan moet kunnen verdienen. Daarnaast doen we ook kleine producties in eigen atelier. We verkopen voor het laagst mogelijke bedrag PUNT. Geen discussie. Iedereen moet zijn voordeel hebben. Daarom werken we met ateliers zo dicht mogelijk bij huis (of in eigen atelier).  

Zendee is milieubewust: dichtbij produceren betekent minder transport. De kosten liggen hoger dan import uit lage lonen landen en dat is een bewuste keuze; we kleden mensen aan, niet uit. We gaan voor de mooiste deal en niet voor de goedkoopste. Dat maakt 't niet makkelijker, maar wel de moeite waard!  

 

Duurzaam

Tegenwoordig heeft iedereen het over groen en duurzaam. Zendee is hier al langer mee bezig, geen woorden maar daden! We werken met zoveel mogelijk biologisch katoen en milieuvriendelijk ingeverfde stoffen. Bij de teelt van de grondstoffen (katoen) worden geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt wat niet alleen beter is voor je huid en gezondheid maar zeker ook voor de boeren die de katoen telen en de fabrikant die de stof verwerkt. Je kunt hier meer over het productieproces van biologisch katoen lezen: organic cotton. Onmenselijke sweat-shops en erbarmelijke werkomstandigheden komen er niet aan te pas. Zendee produceert lekker in Nederland omdat wij vinden dat er in Nederland de beste en mooiste spullen worden gemaakt :-)

Om milieubewust te blijven worden de artikelen niet meer verpakt in plastic en verzonden in mooie stevige frisse blauwe papieren verzendenveloppen.

 

Van stof tot kledingstuk

Benieuwd hoe Zendee werkt? De kleuren en stoffen die de leverancier kan leveren vormt de basis van de ontwerpen. Wij kopen de stoffen in Nederland in en zorgen ervoor dat deze terecht komen bij het juiste naaiatelier. Omdat we zelf de stoffen en fournituren inkopen zijn we lekker flexibel. Niet 2x per jaar een massaproductie maar gewoon het hele jaar door wat nieuws. Kleine producties want massa-productie is er al genoeg. Naaipatronen worden ook in Nederland gemaakt want wie weet er nou beter onze maten dan een echte Hollandse? Patronen worden geprint en naar het naaiatelier gestuurd. Zij maken eventueel een sample en na goedkeuring wordt de productie opgestart. Elke maand komt er wel wat nieuws binnen. Beter voor het naaiatelier want zo hebben zij het hele jaar werk en niet alleen tijdens pieken, en beter voor ons. Want het is toch veel leuker om iedere keer wat nieuws in de shop te zien? Sinds kort hebben we ook ons eigen naaiateliertje waar lokaal kleding voor je wordt gemaakt én sommige kledingstukken ook op maat omdat elke vrouw anders is. Dus wil je je jurk korter of de langer of de mouwen korter of langer? Dat kan allemaal! Je vindt de kleding op maat ook in onze webshop. Omdat de kleding niet trendgevoelig is en Zendee geen leverplicht heeft aan winkels, doen wij ook niet aan uitverkoop. De aantallen in de webshop zijn laag zodat er niet veel overschot blijft. Je zult niet snel iemand anders in dezelfde Zendee jurk of vest tegenkomen, zo blijf jij lekker uniek! Wil je toch wat leuks voor minder aanschaffen, kijk dan eens bij de restanten of meld je aan bij de mailing. Dan ben jij de eerste die het hoort :-).  Eventuele onverkoopbare of slechtlopende items worden gerecycled tot een nieuw fris kledingstuk.

 

Webshop

We blijven een webshop. Voordeel: lekker vanuit je luie stoel bestellen en op je gemak thuis passen op het moment dat het jou uitkomt. Nadeel: je kunt de stof niet voelen en als het niet past moet je het terug sturen. Desondanks kiezen we er toch voor om een webshop te blijven en geen winkel te beginnen of aan winkels te leveren, zodat we de prijs gewoon eerlijk kunnen houden zonder vette marges. Lees de omschrijving goed en bekijk de maat in de maattabel. Valt het artikel dan toch tegen of het zit niet helemaal goed, dan ruil je het gewoon om of stuur je het kledingstuk terug. In geval van retourneren krijg je meteen je geld terug. Service is heel belangrijk bij ZenDee. Berichten worden snel beantwoord, elke klant moet met plezier winkelen en niet 3 dagen op antwoord hoeven te wachten. We worden vaak geprezen om de service :-). Heb je vragen of vind je het nog "eng" om online kleding te kopen, dan neem gerust contact met Zefanja op!

 

Contact

Wil je meer weten over ZenDee, heb je vragen en/of opmerkingen, stuur een mail naar: info@zendee.nl 

    Wie is Zendee